HISTORIE

MÅLRETTET VÆKST BASERET PÅ INTELLIGENTE LØSNINGER

AGCO Corporation er med rødder helt tilbage til midten af 1800-tallet stærkt funderet med baggrund i det nordamerikanske landbrug, der betragtes som en af verdens mest komplekse og konkurrenceintensive markeder overhovedet.

Det nordamerikanske landbrugs særlige betingelser har altid stillet store krav til maskinernes performance, produktivitet og teknologiske udvikling.

Det betyder, at AGCO Corporation i dag er en af de største producenter i verden og førende når det gælder innovation og udvikling af højteknologiske landbrugsmaskiner.

TIDSLINJE

1990 
AGCO blev dannet i forbindelse med købet af Deutz Allis fra KHD og begyndte produktion og distribution af landbrugsudstyr under mærke betegnelserne AGCO ® Allis og GLEANER ®.

1991 
AGCO købte Hesston Corporation, som er et førende nordamerikansk mærke indenfor høstmaskiner, hvor AGCO indgik (50 %) et joint venture med Case International, kendt som Hay & Forage Industries (HFI). I midten af året købte AGCO virksomheden White traktor fra Allied Products. Begge opkøb har udvidet AGCOs forhandlernetværk, mens mærkernes identitet er blevet bevaret.

1992 
AGCO afholdt det første offentlige udbud (50 %) af sine aktier og blev noteret på NASDAQ. Efterfølgende blev firmaet noteret på NYSE under symbolet “AG” i 1994.

1993 
AGCO købte virksomheden White-New Idea, som producerer plante- og hø/halm udstyr, spredere samt Coldwater, et produktionsanlæg i Ohio. AGCO købte rettighederne til distribution af Massey Ferguson ®-produkter i Nordamerika og 50 % af joint venture i Agricredit Acceptance Corporation. AGCO udvidede ved erhvervelse af rettighederne til distribution af Massey Ferguson ®-produkter
sit nordamerikanske forhandlernetværk med over 1000 forhandlere.

1994 
AGCO købte virksomheden Massey Ferguson ®, hvilket sikrede AGCO’s globale status, samt de resterende 50 % af joint venture i Agricredit Acceptance Corporation. Samme år købte AGCO aktiverne i McConnell Traktorer knækstyret traktor produktion, som senere førte til udvikling af AGCOSTAR ® traktorlinjen og aktiverne i Black Machine, der har givet AGCO en enestående produktserien indenfor rækkesåmaskine.

1995 
AGCO købte aktiverne i Tye Company, producent og markedsfører af Glencoe ®, Tye ® og Farmhand ® landbrugsredskaber og jordbearbejdningsudstyr.

1996 
AGCO erhvervede Iochpe-Maxion S.A., producent af bl.a. landbrugsmaskiner i Brasilien, som er markedsførende indenfor traktorer af Massey Ferguson mærket. AGCO har også købt Deutz Argentina S.A., markedsførende indenfor traktorer i Argentina. AGCO købte Western Combine Corporation og Portage Manufacturing, Inc. i Canada for at udvide Massey Ferguson ® mejetærskermærket. AGCO tilføjede Rabobank Nederland som dets joint venture partner i Agricredit, dets finansielle datterselskab i Nordamerika.

Lanceringen af Fieldstar® præcisionsbestemt planteavl.

1997 
AGCO styrker sin position indenfor verdens mest avancerede traktor teknologi ved købet af den tyske virksomhed Fendt GmbH, som er en førende tysk traktorproducent. Fendt er kendt for sin teknologi og innovation. AGCO erhverver ligeledes den danske mejetærskervirksomhed Dronningborg Industries, der er førende i Europa indenfor præcisionsbestemt planteavl.

1998 
AGCO opretter et joint venture med Deutz AG hvis formål er at producere motorer i Argentina. AGCO køber Spra-Coupe ® og Willmar ® produktserier, begge førende indenfor selvkørende sprøjter og samler produktionen i Willmar, Minnesota. AGCO justerer sin aktiebeholdning til 59.000.000 aktier og gennemfører en rationalisering for at tilpasse sig en konjunkturnedgang.

1999 
AGCO annoncerer oprettelsen af AGCO Finance, et finansieringsselskab, som grundlægges i samarbejde med De Lage Landen (DLL), et datterselskab af Rabobank. AGCO Finance’s primære mål er at styrke og forbedre finansieringen af AGCO’s salgsaktiviteter i Nordamerika.

2000 
AGCO fuldfører købet af Hay & Forage Industries i Hesston, Kansas og styrker sin planlagte strategi for at opnå effektiv rationalisering i produktionen ved at forene større aktiviteter i Nordamerika.

2001 
AGCO erhverver Ag-Chem Equipment Co, Inc., en førende producent og distributør af tungt specialiseret off-road udstyr til landbrug og industri, hvilket giver AGCO den førende position i markedet indenfor selvkørende sprøjter.

Valmet ændrer sit traktormærke til Valtra.

2002 
AGCO erhverver aktiver i landbrugsvirksomheden Caterpillar Inc. business, og overtager dermed design, montage samt salg og markedsføring af Challenger bæltetraktor.

I slutningen af 2002 erhverver AGCO aktiverne i Sunflower Manufacturing Company Inc., en førende producent af jordbearbejdning, såning og speciel høstudstyr.

2004 
AGCO erhverver traktorproducenten Valtra, en global traktor og off-road motorfabrikant, som er markedsførende inden for den nordiske region i Europa og Latinamerika. Overtagelsen omfatter Sisu Diesel og produkter af off-road dieselmotorer.

2007
Laverda – AGCO overtager  50% af ejerskabet i Italiens førende mejetærsker producent.

Sfil – AGCO tilføjer den ledende Syd Amerikanske producent af jordbearbejdnings – og såredskaber.

2008
SISU Diesel bliver omdøbt til AGCO SISU Power.

2009
I slutningen af 2009 offentliggør AGCO, at man vil åbne to ny fabrikker i Kina.

2010
AGCO køber Sparex Holdings Ltd. af Rubicon Partners Industries LLP. Sparex er en førende uafhænging, global distributør af tilbehør og traktorreservedele rettet mod landbrugsmarkedet.

2011
AGCO køber de resterende 50% af aktierne i Laverda S.p.A fra italienske ARGO Group. Denne aftale inkluderer 100% ejerskab af Fella-Werke GmbH, en producent af græs- og høudstyr med residens i Tyskland.

I starten af 2011, indgik AGCO i et joint venture med Amity Technology, LLC som udvikler og distribuerer “air seeding” og jorddyrkningsudstyr. AGCO købte også 50% af aktierne i udvalgte produktlinjer som pt. bliver solgt under Amity, Wil-Rich og Wishek navnene.

I slutningen af 2011 køber AGCO GSI Holding Corp. (GSI), en af verdens førende producenter af kornudstyr og protein produktionssystemer.

2012
AGCO køber 60 % af Santal Equipamentos – en producent af udstyr til plantning, høst, håndtering, reservedele og transport af sukkerrørsukkerrør i Brasilien.

AGCO køber 80 % af Shandong Dafeng Nordic ApS, en mejetærsker producent i Kina.

2013
AGCO GSI erhvervede Johnson System Inc., en førende producent af broer, tårne og støttestrukturer.

2014:
AGCO køber de resterende 40 % af Santal Equipamentos – en producent af udstyr til plantning, høst, håndtering, reservedele og transport af sukkerrørsukkerrør i Brasilien.

Intersystems Holdings Inc., a leading manufacturer of commercial material handling solutions sold to grain operations globally, was acquired by AGCO.

Agco